AEHT Cornet Trophy

In 2011 engageerde Brouwerij Palm & Rodenbach zich om haar schouders onder het Belgisch AEHT project te steken. “Voor onze brouwerij is de ondersteuning van AEHT een educatief én maatschappelijk project. De brouwerij stelt zich onder meer als objectief studenten met een horecaopleiding de kans te bieden hun vaardigheden op vlak van bier en gastronomie aan te scherpen, zo maken jonge professionelen kennis met de rijke Belgische Biercultuur. Niet voor niets zijn productkennis, Beer & Food Pairing en serveerkunde van bier verplichte onderdelen binnen de wedstrijd. Daarnaast zullen de geselecteerde studenten – door deelname aan de Europese conferentie in het najaar – buitenlandse ervaring opdoen. We zien deze wedstrijd als een investering in onze horeca-professionals van de toekomst!” Naast Brouwerij Palm & Rodenbach is ook VLAM al jarenlang nauw betrokken bij de wedstrijddiscipline culinary arts.

Driesterren chef Viki Geunes (Zilte***) is trotse peter van de AEHT Cornet Trophy. Viki Geunes: “In Vlaanderen mogen we terecht trots zijn op onze lokale producten van topkwaliteit én uiteraard ook op onze bieren. Belgische producten zijn van wereldklasse. Veel mensen vinden die kwaliteit vanzelfsprekend, maar dat is ze zeker niet. Ook dat bier over een rijker aroma- en smakenspectrum dan wijn beschikt waarmee je gerechten kan combineren, is nog te weinig bekend. Daarom verdient dit initiatief mijn steun, tevens wil ik de studenten met mijn peterschap inspireren en motiveren in hun beroepskeuze.”

Als hoofdsponsor van deze wedstrijd schenkt de brouwerij elk winnend team een budget waarmee ze de Belgische deelname aan de Europese wedstrijd garanderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *