AEHT Wedstrijden

Nationale wedstrijd

Op nationaal niveau organiseert AEHT Belgium vzw jaarlijks de AEHT Cornet Trophy, een prestigieuze wedstrijd die uitblinkt in culinaire vaardigheden en gastvrijheid. Deze spannende competitie biedt een platform voor jonge talenten om hun kunnen te tonen en te schitteren in verschillende disciplines.

De AEHT Cornet Trophy bestaat uit vier onderscheidende competities, elk met zijn eigen uitdagingen en hoogtepunten.

Elk team bestaat uit twee deelnemers, geselecteerd uit leerlingen van de derde graad van verschillende scholen. De samenstelling van de teams wordt bepaald door loting aan het begin van de wedstrijd, waarna de deelnemers autonoom hun taken verdelen en samenwerken om te schitteren in hun respectievelijke disciplines.

De AEHT Cornet Trophy belichaamt de passie, toewijding en vaardigheid van deelnemers die streven naar culinaire excellentie en gastvrijheid van wereldklasse. Met uitdagende competities en een sfeer van opwinding en teamwork, blijft deze wedstrijd een hoogtepunt in de wereld van de culinaire kunsten in Belgiƫ.

Restaurant Service

Dit onderdeel daagt teams uit in hun vermogen om een naadloze en verfijnde restaurantervaring te bieden. Van het samenstellen van de menukaart tot het tappen van bier volgens de regels van de kunst, elk detail wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De teams moeten hun vaardigheden demonstreren in een reeks uitdagende taken, waaronder een bierdegustatie en een wedstrijdlunch.

Culinary Art

In deze wedstrijd draait alles om creativiteit en vakmanschap in de keuken. Teams worden uitgedaagd met een budgetopdracht en moeten vervolgens hun culinaire meesterwerken presenteren tijdens een wedstrijdlunch. Vanaf de theoretische en praktische voorbereiding tot het leveren van gerechten die zowel verfijnd als smaakvol zijn, staat dit onderdeel garant voor een ware culinaire belevenis.

Pastry

De kunst van banketbakken staat centraal in deze competitie. Teams moeten niet alleen hun vaardigheden demonstreren in het bereiden van opgelegde opdrachten, maar ook in het beheren van een budget en het presenteren van verleidelijke lekkernijen. Van de theoretische voorbereiding tot de praktische proeven, deze wedstrijd viert de elegantie en precisie van de patisserie.

Tourist Destination

Deze wedstrijd gaat verder dan de wereld van eten en drinken en richt zich op het promoten van toeristische bestemmingen. Teams moeten een toeristisch infobord samenstellen, onvergetelijke herinneringen creƫren in de stad en vervolgens hun bevindingen presenteren in een overtuigende mondelinge presentatie in het Engels. Dit onderdeel belicht niet alleen de gastvrijheid, maar ook de creativiteit en communicatieve vaardigheden van de deelnemers.

De internationale wedstrijd omvat 11 verschillende competities, waarbij leerlingen per team worden verdeeld over scholen uit verschillende landen. Engels (mondeling en schriftelijk) is verplicht als de gebruikte taal in alle fasen van de wedstrijd, inclusief briefings, het opstellen van een werkplan, communicatie met teamgenoten en juryleden tijdens verschillende taken. Een minimumniveau van Engels B1 (volgens het EQF) is vereist.

Internationale wedstrijdonderdelen:

Barrista Competition

Cocktail Competiton

Culinary Art Competiton

Decathlon Competiton

Front Office Competition

Hospitality Management Competiton

Pastry Competiton

Strategic Thinking Competiton

Tourist Destination Competition

Wine Service Competiton

Restaurant Service Competiton